Ercsi elágazás-Pusztaszabolcs vonalszakasz korszerűsítése augusztusi tájékoztató

Az Ercsi elágazás – Pusztaszabolcs vonalszakasz vasúti pálya és kapcsolódó létesítmények korszerűsítése projekt a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, az E-P Konzorcium (Mészáros és Mészáros Kft. és Vasútépítők Kft.) kivitelezésében valósul meg.
A fejlesztés részeként 12,20 km hosszan a vasúti pálya teljes átépítése, korszerűsítése történik. A pálya 160 km/h engedélyezett pályasebességgel lesz járható 225 kN tengelyterhelés mellett. Iváncsa megállóhelyen és Pusztaszabolcs állomáson 55 cm magas peronok, peronaluljárók, rámpák, liftek, perontetők épülnek korszerű térvilágítás rendszerrel. A felsővezeték-rendszer teljes hosszban átépül.

Vállalkozó augusztus havi kivitelezési tevékenységei:

Iváncsa állomás:
Az állomás jobb – felvételi épület felőli – oldalának átépítése folyamatban van, melynek keretében földmunkát, vágányépítést, peronépítést, felsővezeték és műtárgyépítési munkákat végez a Vállalkozó.

Pusztaszabolcs állomás:
Az állomás bal – Stadler telep felőli - oldalának átépítése folyamatban van, továbbá a Pusztaszabolcs – Dunaújváros vonal átépítése befejeződik. Kezdetét veszi a Pusztaszabolcs – Szabadegyháza vonal átépítése, melynek keretében földmunkát, vágányépítést és felsővezeték építési munkákat végez a Vállalkozó.

Közúti forgalomkorlátozások:
A nagytömegű földmunka és az anyagbeszállítások megnövekedett tehergépjármű forgalmat eredményeznek a 6-os főúton és a Sport utcában.
- A Váli víz és Beloiannisz közötti földutas útátjáró tervezetten 2019.08.01 – 2019.08.13 között, az útátjáróhoz csatlakozó szakaszok átépítése miatt kerül lezárásra.
- Az Iváncsa és Pusztaszabolcs állomások közötti földutas útátjáró tervezetten 2019.08.19 – 2019.08.31 között az útátjáróhoz csatlakozó szakaszok átépítése miatt kerül lezárásra.
Vasúti közlekedés:
Tervezetten 2019.08.05 – 2019.08.25 között az átépítés ütemezése végett módosított menetrend lép életbe, ennek keretében Pusztaszabolcs – Szabadegyháza, valamint Pusztaszabolcs - Zichyújfalu között vonatpótló autóbuszok közlekednek. Kérjük, a pontos menetrendi információkért, keresse fel a MÁV Zrt. honlapját (www. mavcsoport.hu).
Kivitelezéssel kapcsolatos észrevételeket a kivitelező E-P Konzorcium által működtetett panaszv040@gmail.com e-mail címre, illetve a +36 20 231 35 42-es telefonszámra várjuk!