Tájékoztató a 2018. évi önkormányzati pályázatokról

Bethlen Gábor alapkezelő pályázatán a 3 ország -1 nemzet testvértelepülések együttműködésére 750 ezer Ft támogatást kaptunk.
Európai Mobilitási Hét rendezvényeire 428 ezer Ft, melyből a két óvoda és az általános iskolások részesültek.
Közművelődés érdekeltségnövelésére 131 ezer Ft támogatást kaptunk technikai eszközökre.
Digitális Jólét Programon a Könyvtár informatikai eszközöket kapott teljesen ingyenesen.
Az ASP Központi iratkezelő rendszerhez való kötelező csatlakozásra kapott a Polgármesteri Hivatal 7 millió Ft-ot eszközök és berendezések biztosítására. Megvalósítása folyamatban van.
Az Iváncsa-Pusztaszabolcs közös pályázati projektben 1-1 termelői piac kialakítása, amelyre 14,6 millió Ft-ot nyert az önkormányzatunk.
Csapadékvíz elvezető hálózat fejlesztésére Pusztaszabolcs belterületén 49,9 millió Ft-ot kapott az önkormányzatunk. (Az árok és vízelvezető rendszerek kiépítése már megvalósult).
Általános iskolánk energetikai fejlesztésére 119,5 millió Ft-ot nyert az Önkormányzat, ennek megvalósítása folyamatban van.
A Polgármesteri Hivatal energetikai fejlesztésére is sor került a nyár folyamán, a régi épületszárny újult meg, nyílászárók cseréje és a külső- illetve a tetőtéri szigetelésre is sor került 42 millió Ft értékben.
A Belügy Minisztérium 28,5 millió Ft támogatást adott az Egészségügyi Centrum fejlesztésére, bővítésére.
Az Egészségügyi Centrum energetikai korszerűsítésére 38,7 millió Ft pályázati támogatást kapott az Önkormányzat.
Zöld város projekt néven Pusztaszabolcs belterület fejlesztésére 275 millió Ft pályázati összeget nyert el az Önkormányzat, ennek tervezése és kivitelezése folyamatban van.
A helyi identitás tudat és kohézió erősítése Nagyvenyim-Perkáta-Pusztaszabolcs térségében c. közművelődési pályázaton 4,5 millió Ft-ot nyert el a következő 3 év terveinek megvalósítására a Művelődési Ház.
Szennyvíztisztító telep rekonstrukciójára Pusztaszabolcs konzorciumi partnerként 522 millió Ft támogatást nyert el.
A támogatásokról különböző beszámoló során a Szabolcs Híradó korábbi cikkeiben olvashattak.
Pusztaszabolcs, 2018. december 3.
Csányi Kálmán
polgármester