Sajtóközlemény a NIF Zrt-től

Tisztelt Önkormányzat!

 

A NIF Zrt.-hez beérkezett önkormányzati és lakossági megkeresésekkel kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adjuk:

 

A NIF Zrt. beruházásában az E-P Konzorcium végzi az Ercsi elágazás - Pusztaszabolcs vonalszakasz fejlesztésének kivitelezését. Az állapotfelvételek elkészítése a Vállalkozó E-P Konzorcium szerződéses feladata, amit a konzorcium megbízásából a Green Secreter Kft. végez, erről a lakosságot a postaládákban elhelyezett szórólapokon kiértesítette. Ezúton is megerősítjük, hogy a postaládákban elhelyezett – mellékletben is megküldött – állapotfelmérésről szóló szórólapok tartalma valós és helytálló.

 

A GreenSecreter Kft. munkatársai az Ercsi elágazás - Pusztaszabolcs vonalszakaszon 2018.06.25-én kezdték meg a szállítási útvonalak mentén lévő ingatlanok szállítási útvonal felé eső külső fotó-dokumentációs állapotrögzítését. 2018.07.09-től a Sport utca, illetve Magyar utca vasút felőli oldalán lévő ingatlanoknál teljes körű (külső és belső) állapotrögzítés zajlik, amihez előzetes egyeztetés szükséges. Egyeztetés hiányában, a belső felvétel elkészítésére a GreenSecreter Kft. munkatársainak nem lesz módja.

 

A NIF Zrt. is felhívja a figyelmet a felmérés fontosságára, a későbbi vitás helyzetek elkerülése érdekében elengedhetetlen a hatáskörzetben lévő ingatlanok állapotfelvétele. Az állapotfelmérés elmaradása esetén a felmerülő későbbi kárigények bizonyíthatósága jelentősen megnehezül, így az esetleges kártérítési igények érvényesíthetősége nagymértékben csökken.

Az állapotfelmérésekről további részleteket a csatolt tájékoztatók tartalmaznak.

 

A Kelenföld – Pusztaszabolcs vasútvonal II. ütemének (Százhalombatta – Pusztaszabolcs korszerűsítése és ETCS 2 vonatbefolyásoló rendszer kiépítése) beruházásairól honlapunkon is tájékozódhatnak az érdeklődők:

https://nif.hu/projektek/2018/02/szazhalombatta-bez-ercsi-elagazas-bez-vonalszakasz-vasuti-palya-es-kapcsolodo-letesitmenyeinek-korszerusitese-pst-v040-08/

https://nif.hu/projektek/2018/01/vallalkozasi-szerzodes-kereteben-az-ercsi-elagazas-kiz-pusztaszabolcs-bez-vonalszakasz-vasuti-palya-es-kapcsolodo-letesitmenyeinek-korszerusitese-pst-v040-09/

 

Jelezzük továbbá, hogy a Százhalombatta – Ercsi elágazás, valamint az Ercsi elágazás - Pusztaszabolcs vonalszakasz fejlesztésének ideje alatt, a kivitelezést végző konzorciumok panaszirodát tartanak fenn. A kivitelezéssel, munkavégzéssel kapcsolatban további kérdéseikkel fordulhatnak bizalommal a panaszirodához is, ennek elérhetőségei a szórólapon is szerepelnek. A kivitelező az alábbi elérhetőségen keresztül nyújt tájékoztatást az érdeklődőknek:

Tel.: +36 20 231 3542

E-mail: panaszv040@gmail.com

 

Ezúton kérjük és köszönjük a lakosság tájékoztatásában nyújtott segítségüket.

 

Üdvözlettel:

Kiss Boglárka

szóvivő

 

NIF Zrt.

1134 Budapest, Váci út 45.

W:  www.facebook.com/nifzrt