Megvalósul a Zöld Város projekt

Értesítjük a tisztelt lakosságot, hogy az Önkormányzat a napokban kapott értesítést, hogy a Zöld Város kialakítása Pusztaszabolcson című TOP.-2.1.2-15-FE1-2016-00002 számú pályázatát pozitívan bírálták el. Az elnyert összeg 275 millió Forint.

 

A fejlesztés helyszíne egy funkció nélküli terület, mely a fejlesztés által egységes település központ kialakítását teszi lehetővé, a város zöldfelületeinek növelésével együtt. A Szabolcs liget és Sport utca területein a HÉSZ alapján város rehabilitációs fejlesztés történik. A területen futó sávot és fitneszeszközöket, játszóteret tervezünk, játszótér melletti nagy gyepes felülettel. Ez itt a szabad sport, mozgás helyszíne.

A Hagyományok Háza a rendezvényteret hivatott kiszolgálni, az eseményen dolgozóknak biztosít helyet. A park pihenésre szolgáló kertrészeit paddal, hulladékgyűjtővel, kerti berendezési tárgyakkal, árnyékolóval látjuk el.

A szabadidőpark növényállományába markáns változást tervezünk bevezetni és a közvilágítás kiépítése is szükséges.

Kisvárosias rendezvénytér jön létre kemencével, tűzrakóhelyekkel, a fix telepítésű szabadtéri színpaddal, nézőtérrel, a játszótérrel, pihenő- és sportkerttel.

A szabadidő park kulturális centrummá fejlesztésével Pusztaszabolcs kulturális téren a térség vezető településévé akar válni.

Fő jellegzetességével kitűnhet a környező települések sorából. A települési stratégia új, soft ága lesz.

A fejlesztés munkahelyeket teremthetne s ezzel a település hosszú távú prosperálását segíthetné.