1848. március 15.-i ünnepség 170. évfordulójára emlékeztek a Polgármesteri Hivatalnál

"Mit kíván a magyar nemzet. Legyen béke, szabadság és egyetértés."

Ezekkel sorokkal zárta ünnepi beszédét Csányi Kálmán polgármester a mai megemlékezésen. Kiemelte, hogy a magyar nemzethez való tartozás a legfontosabb. Minden ünnep egy jelkép, és ennek a jelképnek mindig új tartalmait tudjuk felfedezni. Ezek a jelképek felhívják a figyelmet arra, hogy milyen fontos jelentősége van március 15.-ének. Ez az ünnep a magyar nemzetté való alakulás egyik fontos lépcsőfoka. A nemzethez való tartozásnak három nagyon fontos eleme van: a nyelv, a közös hagyományok és ünnepek, valamint, hogy ahhoz a nemzetnek tartozónak érezze magát valaki.

Ünnepi műsorral készültek a Szabolcs Vezér Szakgimnázium drámacsoportos diákjai, kik  a Pál Utcai Fiúk - Miénk itt a grund! c. zenés darabbal vontak párhuzamot, abból emeltek be részleteket, dalokat, hiszen ami a nemzetnek a szabadságot jelentette, az jelentette Bokáéknak a grund. Köszönjük a diákoknak a műsort és Tánczos Krisztina tanárnőnek a felkészítésüket!

Az ünnepi koszorúzáson a Pusztaszabolcs Város Önkormányzata és intézményei, a Szabolcs Vezér Szakgimnázium, a Napraforgó Klub, a Pusztaszabolcsi Polgári Egyesület, a Pusztaszabolcsi Szabadidő Sportegyesület és Kátai György a Demokrata Koalíció delegáltja vett részt.

Az ünnep hátralévő idejére kellemes pihenést kívánunk minden Pusztaszabolcsinak!