Egészségügyi szűrőbusz érkezett dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselővel

Egészségügyi szűrőbusz érkezett Dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselővel

Ingyenesen vehették igénybe a kormányhivatal egészségügyi szűrőbuszát a Pusztaszabolcsiak a mai napon 10 és 16 között bőrgyógyászati vizsgálatra és dietetikai életmód-tanácsadásra. A szűrőbusz a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház orvosa és egészségügyi dolgozói kísérték.

dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő, Csányi Kálmán polgármester a szűrőbusz előtt

A helyiek már reggel 10 órától igénybe vették a szűrővizsgálatokat. A helyben történő vizsgálatok előnyét kihasználva remélik, hogy ezek az évente szükséges vizsgálatokat letudják, hiszen néha olyan nehezen lehet időpontot foglalni. A helyszínre érkező szakemberekkel ellátott busz előnye, hogy gyorsan, időpont és hosszú várakozás nélkül megbeszélhetik egészségügyi problémáikat és gyors és hatékony megoldásokat keresnek minden esetben.

A szűrőbuszra ebben az évben még egyszer lehetőség lesz igénybe venni az Önkormányzatnak, ezáltal ki tudják egészíteni a helyi családorvosok munkáját, a beutazásoktól megkímélni a betegeket.

Dr. Galambos Dénes megtekintette a szűrőbusz adta lehetőségeket, és az Egészségügyi Centrumot, másképpen az Orvosi Rendelőt. A rendelő fejlesztésével kapcsolatos feladatokról számolt be Csányi Kálmán polgármester.

A beruházások és a kiemelt pályázatok révén az Egészségügyi Centrum is ki fog épülni, energetikailag is megújul az orvosi központ, kibővítésre kerül az orvosi rendelő, hogy ténylegesen elszeparálható legyen a felnőtt és a gyermekrendelés.  Az orvosi rendelők egy helyre csoportosítására mind a szervezhetőség, mind a parkolási lehetőségek, mind a mentőállomás közelsége miatt szükség van. Dr. Galambos Dénes pozitívan méltatta az ez irányú fejlődését a városnak. Biztos benne, hogy a belügyminisztériumi 30 milliós pályázati összege a legjobb helyre került, ahhoz a színvonalas egészségügyi szolgáltatást kapjanak a településen élők.