Vágányzári információk

Tisztelt Utazóközönség!

Február végétől újabb ütemmel folytatódik a Budapest-Érd-Pusztaszabolcs-Pécs vasútvonal felújítása, melynek keretében VÁRHATÓAN 13 HÓNAPON ÁT nem fognak vonatok közlekedni Kelenföld és Érd felső illetve Pusztaszabolcs és Székesfehérvár között. Ez rendkívül jelentős változást okoz több csatlakozó vasútvonal menetrendjében is.

A MÁV-START Zrt. elkészítette a részletes tájékoztatóját a vágányzár első fázisáról, mely FEBRUÁR 26-TÓL JÚNIUS 15-IG, A NYÁRI MENETRENDIG ÉRVÉNYES.

A LEGFONTOSABB MÓDOSÍTÁSOK AZ ALÁBBIAK:
-          AZ INTERCITY VONATOK TÖBBSÉGE CSAK SZÁZHALOMBATTA ÉS PÉCS KÖZÖTT KÖZLEKEDIK.
-          AZ ELŐVÁROSI VONATOK BUDAPEST DÉLI-ÉRD ALSÓ-TÁRNOK-ÉRD FELSŐ-PUSZTASZABOLCS ÚTIRÁNYON, HOSSZABB MENETIDŐVEL KÖZLEKEDNEK.
-          AZ ÉRD FELSŐ ÉS BUDAFOK KÖZÖTTI VASÚTÁLLOMÁSOK A VOLÁNBUSZ 700-703 SZÁMÚ JÁRATAIVAL ÉS BKK JÁRATOKKAL KÖZELÍTHETŐEK MEG.

-    A Puszaszabolcs-Börgönd-Székesfehérvár közötti 44-es vonalon szintén 2018. február 26-2019. március 31-ig lesz előreláthatólag teljes személyvonati vágányzár, melynek idejére vonatpótló buszjáratot biztosítanak. Egyfelől közvetlen buszjárat lesz Pusztaszabolcs és Székesfehérvár között, másfelöl olyan vonatpótló buszjáratot is indítanak, mely minden köztes állomásra elviszi az utasokat Pusztaszabolcs és Székesfehérvár között.

A módosuló menetrendről szóló részletes tájékoztatók a Szolgáltató társaságok honlapján, az alábbi elérhetőségeken megtekinthetőek:

https://www.mavcsoport.hu/mavinform/februar-26-tol-modositott-menetrend-potlobuszok-pecsi-fovonalon-es-csatlakozo-vonalakon

http://www.volanbusz.hu/hu/menetrendek/fuzet-keszito/print?menetrend=2739&mode=pdf&dir=to&menetrend_id=343

http://knykk.hu/index.php/aktualis-hirek/478-menetrend-modositasok-fejer-megye-helykoezi-koezlekedeseben-2018-februar-26-tol

http://knykk.hu/images/m_fm_2018/m8189_180226.pdf

http://knykk.hu/images/m_fm_2018/m8236_180226.pdf

https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/vaganyzar?field_line_lock_relation_value=44

A meghirdetett menetrendekben még apróbb, pl. fejrovati változások még előfordulhatnak, melyek a megjelölt linkeken frissítésre kerülnek. A NIF Zrt. tájékoztatása alapján részükről a vágányzár életbe lépése előtt 1 héttel várható a sajtó tájékoztatása. A pótlás beindulása után folyamatosan - különös tekintettel az első napokban - az érintett közszolgáltató társaságok (VOLÁNBUSZ Zrt., MÁV-Start Zrt.) illetve Igazgatóságunk is figyelni fogja az utasforgalom alakulását, és indokolt esetben további autóbuszok leközlekedtetésére is sor kerülhet, melyek akár gyorsjáratként is közlekedhetnek, de a pontos tapasztalatok feltétlenül szükségesek az eseti korrekciók végrehajtásáig.

KTI KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI INTÉZET NONPROFIT KFT.
SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI KÖZZSOLGÁLTATÁSI IGAZGATÓSÁG KÖZPONTI KÖZLEKEDÉSSZERVEZŐ IRODA
www.kti.hu