II. fokú hőségriasztás

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatai, valamint az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai ajánlásait figyelembe véve az Országos Tisztifőorvosi Feladatokért Felelős Helyettes Államtitkár

az ország egész területére vonatkozóan

2017. június 22-én (csütörtök) 00.00 órától június 26. (hétfő) 24.00 óráig

II. fokú hőségriasztást adott ki.

Kérem, hogy az említett időszakban a település UV és hőségriadó tervében foglaltak szerint járjon el. Amennyiben nem rendelkezik ilyen dokumentummal, úgy az illetékesség szerinti népegészségügyi feladatokért felelős szakmai szervezet által kiadott ajánlásokban foglaltakat szíveskedjék figyelembe venni.

Fordítsanak fokozott figyelmet a gyermekekre, az időskorúakra, a gondozásra szorulókra, valamint a magukat nehezen ellátni tudó egyedül élőkre.

Vegyék fel az illetékességi területükhöz tartozó Vöröskereszt, valamint a feladatokba bevonható karitatív szervezetekkel a kapcsolatot.

Az előrejelzési adatok változása esetén a szükségessé váló hosszabbításról, illetve a fokozat emelésről újabb tájékoztatás kerül kiadásra, ennek hiányában a riasztás 2017.június 26-án (hétfő) 24.00 órakor automatikusan érvényét veszti.

Dunaújváros, 2017. június 22.                                                                    

Tisztelettel:

Lóki Richárd tűzoltó alezredes sk.

katasztrófavédelmi kirendeltség-vezető